De Vis Deurbel

Video-streams heeft een leuke video streaming opdracht gekregen van gemeente Utrecht voor het in kaart brengen van de vistrek in de Utrechtse wateren.
Omdat de vissen afhankelijk zijn van de Utrechtse Weerdsluis om naar andere wateren te kunnen trekken waar ze hun eitjes kunnen leggen, is het belangrijk dat de sluis met enige regelmaat wordt geopend.
Soms moeten ze lang wachten bij de sluis omdat de sluisdeuren in het voorjaar niet vaak open gaan, hierdoor lopen de vissen het risico om opgegeten te worden door b.v. reigers of aalscholvers.
Om dit te voorkomen de gemeente Utrecht in samenwerking met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hier wat op bedacht. De Vis Deurbel.
Bij de Weerdsluis is er een onderwater ip camera gemonteerd die live registreert of er zich vissen ophouden bij de sluis. Inwoners van Utrecht kunnen m.b.v. de vis deurbel ervoor zorgen dat de sluiswachter een seintje krijgt indien men vissen ziet op de video beelden.
De sluiswachter kan er dan voor zorgen dat de sluis geopend wordt zodat de vis weer verder kan trekken. Als men op de vis deurbel drukt wanneer er een vis of vissen in beeld zijn dan wordt er gelijk een foto gemaakt van de vissen die voorbij zwemmen. Hiermee kan men ook gelijk registreren welke vissoorten zich ophouden in de Utrechtse grachten en singels. Deze kennis wordt weer gebruikt om de kwaliteit van het onderwaterleven in Utrecht te verbeteren.
Klik hier om live mee te kijken: De visdeurbel.nl

Deze oplossing werkt via re-streaming van een ip netwerk camera

Reageren niet mogelijk